Werk aan het spoor nabij de Groenestraat tussen Tiel en Wadenoijen. Wagons vol stenen voor het ballastbed blokkeren tijdelijk de overweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Werk aan het spoor nabij de Groenestraat tussen Tiel en Wadenoijen. Wagons vol stenen voor het ballastbed blokkeren tijdelijk de overweg. © Raphaël Drent

Spoor Geldermalsen-Tiel tot zaterdagochtend afgesloten, nog heel even doorbijten voor treinreiziger

De treinreizigers in Rivierenland krijgen het de laatste jaren voor hun kiezen. Maar het eind van de tunnel lijkt in zicht: deze week werkt ProRail nog aan het spoor tussen Geldermalsen en Tiel, maar daarna is het gedaan met het geklus aan de spoorbanen.

6 reacties

 • H Meijer

  1 maand geleden
  @Kooijman Inderdaad de provincie gaat over regionaal vervoer. Ik bedoel dat gemeentelijke bestuurders weinig zicht hebben op OV gebied, en dus ook de NS, en dingen gewoon laten gebeuren. En inderdaad ook ontbreekt, naar mijn idee, onvoldoende kennis over OV bij de provincie ze maken zich meer druk over de kleur van een bus/trein dan werkelijk goed ov. Voorbeelden genoeg.
 • w Kooijman

  1 maand geleden
  Mag ik er op wijze dat alleen de Prov.Bestuur over het regionaal vervoer gaat en niet over het hoofdspoornet van de NS, dat is een Rijks bevoegdheid! Daarnaast blijkt ook maar eens weer dat de ambtelijke kennis ook bij de Prov.Gelderland ook beperkt is als het gaat over de concessie verlening! De Prov. blijkt opnieuw nieuwe dienstregelingen te beperken, in plaats van op diverse trajecten op peil te houden.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  H Meijer,de provinciale bestuurders in de Randstad zijn bekwamer.
 • H Meijer

  1 maand geleden
  Nog een 'nabrander' momenteel zet de NS vaak korte treinstellen tussen Tiel - Geldermalsen - Utrecht. Zo ook op de zaterdag met onaangekondigd busvervoer. Tussen Geldermalsen en Utrecht reed er twee keer per uur een treintje en de andere keer drie keer. Beide dagen waren de treinen in de ochtend onverantwoordelijk vol en bleven mensen achter op het perron. Toen we verder reisden naar de randstad zagen we alleen maar dubbele treinstellen. Ik bedoel maat.
 • H Meijer

  1 maand geleden
  En nu maar hopen dat Prorail en/of NS de reizigers informeert als er opeens een uursdienst is met andere vertrektijden zoal een week terug of nog sterker opeens een busdienst op zaterdag twee weken terug. Beide keren was het niet vermeld in de app van NS. Ook op de informatie op de perrons ontbrak. Tiel is het laatste jaar een ondergeschoven kind van de NS geweest. Vraag me af of onze provinciale bestuurders dit monitoren want zij zijn tenslotte verantwoordelijk voor het OV in de regio.