Volledig scherm
Luchtfoto van de Waalbandijk Varik, waar de nevengeul moet komen. © Foto Jan Bouwhuis

Stuurgroep stelt keus nevengeul Varik uit

VARIK - De Stuurgroep 'Dijkversterking Tiel-Waardenburg en Rivierverruiming Varik-Heesselt’ heeft  de keus voor een nevengeul rond Varik en Heesselt uitgesteld. De stuurgroep wil eerst het bezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen afwachten. Zij komt maandag op bezoek in het gebied.

De stuurgroep, waarin bestuurders van de provincie, waterschap en gemeenten zitten, zou vandaag met een advies aan de minister komen. 

Keuze

De keus gaat tussen een nevengeul die bij hoogwater volstroomt en afgravingen in de uiterwaarden. Bewoners van Varik en Heesselt zijn in meerderheid tegen de geul. Die zou ertoe leiden dat ze bij hoogwater in een badkuip wonen, omgeven door hoge dijken. De gemeente Neerijnen en het Waterschap Rivierenland zijn ook niet voor de geul, de provincie Gelderland en de gemeente Tiel wel. 

De bedoeling was dat de stuurgroep vandaag tot een eensluidend advies zouden komen. Ze hebben dat doorgeschoven tot na het bezoek van de minister en komen daarna met een standpunt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland