'Tiel is mooier gemaakt'

Het StemkistjeJoke Sewalt (71) stond in 1978 aan de wieg van D66 in Tiel. Na een periode waarin ze meer op de achtergrond en als commissielid actief was, staat ze nu weer op plaats drie. 

,,Het is goed om weer mee te draaien in de Tielse samenleving", zegt ze. ,,Er zijn zoveel mensen die actief en maatschappelijk betrokken zijn. Ik vind het de moeite waard om politiek actief te zijn. Als je naar Tiel kijkt toen ik hier kwam wonen en nu, is er heel veel veranderd. Het is mooier gemaakt. Het opknappen van De Agnietenhof, cultuurgebouw Zinder. Veel plekken zijn echt verfraaid." In de komende periode moet de vernieuwing van de gebouwen van het RSG Lingecollege echt gestalte krijgen, vindt Sewalt. ,,Dat is echt van belang, we gunnen onze jeugd een goede opleiding in een goed gebouw."

Volledig scherm
Joke Sewalt D66 Tiel © Foto Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland