Volledig scherm

Tiel ziet af van hogere kampeertaks

TIEL - Tiel ziet af van een verhoging van de toeristenbelasting voor kampeerterreinen van 50 cent naar 1 euro per nacht. De belasting voor andere overnachtingen wordt wel met vijftig cent verhoogd tot 1,50 euro. 

De toeristenbelasting staat voortaan in Tiel te boek als verblijfsbelasting. De gemeente wil belasting heffen op het verblijf van de vele Oost-Europese werknemers in de stad. Dit wordt opgelegd via de grote uitzendbureau's in de stad. Het zou de gemeentekas jaarlijks ruim een half miljoen euro extra op moeten leveren.

Verdubbeling

Ook hotels, bed and breakfasts en campings zouden met het voorstel zwaarder belast worden. Met name de campingeigenaren hadden hier moeite mee. Het gaat om een verdubbeling van het tarief. Omdat er vaak ver van tevoren gereserveerd is, zouden zij dit ook uit eigen zak moeten betalen. De eigenaren kijken ook al aan tegen een geplande btw-verhoging van 6 naar 9 procent. Om die reden, en om de gemeente aantrekkelijk te houden voor recreanten, heeft de gemeenteraad unaniem besloten het tarief voor de overnachtingen niet te verhogen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland