Volledig scherm
Wethouder Frank Groen (l) en beheerder Arno Hoorweg schudden elkaar de hand. © Raphael Drent

Tiels pontje Pomona vaart nog zeker 10 jaar op en neer

TIEL - Het Tielse pontje Pomona heeft een nieuwe beheerder. De gemeente droeg de exploitatie van de veerboot – die Tiel en Wamel verbindt – gisteren oor de komende tien jaar over aan ODV Maritiem.

,,We hadden een goed gevoel bij ODV”, vertelt wethouder Frank Groen. ,,Het belangrijkste was voor ons dat er niets aan de veerdiensten zou veranderen. Want het is een belangrijk pontje, vooral voor Tielse scholieren die aan de andere kant van de rivier wonen. De voetveer Hendrikus hoort ook al bij ODV. Zij bezitten nu dus twee pronkstukjes van Tiel en dat kan alleen als er sprake is van wederzijds vertrouwen.”

Arno Hoorweg, directeur van kersvers beheerder ODV, snapt wel dat de gemeente het graag overdraagt: ,,Wij beschikken over veel meer expertise, omdat we op verschillende plekken in het land varen. En als het pontje uitvalt, vaart er binnen 24 uur een vervanger.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland