Volledig scherm
Bruiloft in Kasteel Wijenburg in Echteld. Foto: Jan Bouwhuis. © Foto Jan Bouwhuis

Trouwen waar je wilt in Neder-Betuwe

OPHEUSDEN  - Bruidsparen mogen voortaan in Neder-Betuwe kiezen waar ze trouwen. Eén voorwaarde: het moet een openbaar toegankelijke plek zijn. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

Op dit moment kunnen stellen op 9 plekken in Neder-Betuwe trouwen: in het gemeentehuis (raadzaal, trouwzaal of gratis trouwen in spreekkamer), Kasteel Wijenburg, het dorpshuis in Kesteren en in restaurants Het Wapen van Balveren in Echteld, De Engel in Dodewaard, 't Veerhuis in Opheusden en molen De Zwaluw in Kesteren. 

Luchtballon

Niet elke plek mag, stelt burgemeester Jan Kottelenberg. ,,Het moet een openbare locatie zijn. Dus een luchtballon mag niet, tenzij hij op de grond staat. En een schip alleen als hij aan wal ligt." 

Een bruidspaar betaalt 130 euro extra voor een zelfgekozen locatie, zo is het voorstel. Dit is voor de administratie die nodig is om een plek voor één keer aan te wijzen als trouwlocatie. De gemeenteraad bespreekt 9 februari deze extra leges.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland