Twaalf processen-verbaal en één aanhouding bij illegaal feest onder spoorbrug bij Waardenburg
De politie heeft twaalf processen-verbaal opgemaakt voor bezoekers van een illegaal feest onder een spoorbrug langs de A2 in Waardenburg. Zondag bouwden zo'n honderd mensen een feestje naast de Martinus Nijhoffbrug. Eén man werd aangehouden.
De 48-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats had nog een vonnis van de rechtbank openstaan, dus mocht mee.
Geen geldige ID's
De politie schreef zeven keer een proces-verbaal voor het niet kunnen laten zien van een geldig identiteitsbewijs en vijf voor het zonder toestemming betreden van een terrein. ‘Deze personen hebben een gedeelte van het terrein betreden dat verboden toegang is', legt een politiewoordvoerder uit. Onduidelijk is nog of het een boete betreft of dat de bezoekers wellicht moeten voorkomen.
In eerste instantie werd geprobeerd om door middel van een gesprek het feest te beëindigen.
Het feestje kwam pas ten einde na inzet van de Mobiele Eenheid (ME). Volgens omstanders begon het feest al in de ochtend. ,,Rond 13.00 uur kregen we melding van geluidsoverlast", zegt de politiewoordvoerder.
,,In eerste instantie werd geprobeerd om door middel van een gesprek het feest te beëindigen, hierbij werd een tijd afgesproken waarop de betrokkenen het terrein moesten verlaten."
Nog volop feest om 18.00 uur
Dat was volgens haar 18.00 uur. Maar om die tijd werd er nog volop gefeest: reden om de ME op te roepen. Rond 21.00 uur rukte de politie groots uit richting spoorbrug: met vier bussen van de ME, meerdere agenten, politiehonden en de brandweer werd het illegale feest beëindigd. Een politiehelikopter cirkelde een uur lang boven de brug.
De politie heeft naar eigen zeggen de gegevens van de betrokkenen vastgelegd ‘voor onderzoek'. Tevens is er om die reden geluidsapparatuur in beslag genomen. ,,De in beslag genomen goederen staan nog niet in beslaghuis (een plek waar de politie in beslag genomen spullen in de regel naartoe brengt, red.), maar op een andere veilige locatie. Mogelijk worden deze goederen later overgebracht naar een beslaghuis.”
Zo werkt inbeslagname
Inbeslagname kan volgens de website van het Openbaar Ministerie in drie gevallen: waarheidsvinding (bewijsmateriaal), onttrekken aan het verkeer (spullen die volgens de wet niet mogen, zoals drugs of wapens) of bij verdenking op ‘winsten uit strafbare feiten'. Op die manier is zeker dat er spullen zijn die verkocht kunnen worden als er zaken betaald moeten worden zoals boetes.
Uiteindelijk is het het Openbaar Ministerie dat beslist wat er met de spullen moet gebeuren: teruggeven, bewaren, verkopen of vernietigen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met video2
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
PREMIUM
Explosieve groei van zonnepanelen door hoge energieprijzen
Het aantal zonnepanelen op woningen in de regio Dordrecht en Gorinchem is het afgelopen jaar in recordtempo gegroeid. -
PREMIUM3
Flexwonen als snelle oplossing voor het woningtekort: ‘Ook bij protest uit de omgeving’
In de ene plaats worden ze met gejuich ontvangen, op de andere locatie worden ze weggehoond. Maar kleine flexibele woningen die na een jaar of tien à vijftien weer verdwijnen, zijn wél de oplossing voor het woningtekort. -
PREMIUMColumn
Wie garandeert dat over 25 jaar niet opnieuw ingrijpende dijkwerken plaatsvinden?
Deze maand is het 25 jaar geleden dat wij ons huis in Varik kochten. Bijna een kwart eeuw woon ik dus nu in het Rivierenland, een meter of honderd achter de Waaldijk, die na het hoogwater van 1995, dus vlak voor onze komst, versterkt werd. -
Ik Vertrek-stel moet aan de bak als klusbudget op is: 'Eten nog steeds chocoladepasta’
Lekkage, een gebroken voet én een tekort aan geld: Walter en Marcel, die zaterdagavond te zien waren in Ik Vertrek, stonden tijdens het verbouwen van hun bed en breakfast aan de Spaanse Costa Blanca voor flink wat uitdagingen. Maar waar veel stellen in paniek raken, bleven de heren rustig en pakten ze hun problemen aan, zo zagen ruim 1,2 miljoen kijkers.
-
Kringloopwinkels in de regio geven gratis spullen weg: ‘Anders belanden ze bij het restafval’
Vier kringloopwinkels in de regio geven in de Week van de Circulaire Economie gratis spullen weg die anders worden weggegooid. Ze zijn licht beschadigd of incompleet, maar voor iemand met handige handen zeker bruikbaar. -
-
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.