Volledig scherm
© Gezonde School

Twee scholen in Rivierenland met een natuur- en milieuvignet

TIEL/CULEMBORG -  Zowel de Koningin Julianaschool in Culemborg als de Montessorischool in Tiel heeft het vignet Natuur en Milieu gekregen en kunnen zich nu Gezonde School noemen.

Een Gezonde School houdt rekening met bepaalde pijlers; onderwerpen als: voeding, beweging, sociaal gedrag en natuur en milieu. Deze pijlers zorgen ervoor dat kinderen niet alleen een fijne leeromgeving hebben, maar zich ook fijner voelen op school. Daarnaast moet je er als school voor zorgen dat je deze pijlers constant naleeft.

Hoe de scholen in Tiel en Culemborg dit doen? De Koningin Julianaschool heeft, onder meer, een groen en gezond schoolplein waar de kinderen zelf zorg voor dragen. Daarnaast hebben afspraken over zwerfvuil met de gemeente. Ook zorgen ze voor dagelijks fruit op school.

Op de Montessorischool hebben de kinderen ook oog voor een schoon schoolplein. Daarnaast leren ze hoe ze ook thuis aan het milieu kunnen denken, door bijvoorbeeld afval te scheiden. De les hier is vooral: zuinig omgaan met de aarde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland