De Uilenburgsestraat in Varik.
Volledig scherm
De Uilenburgsestraat in Varik. © William Hoogteyling

Tweede Kamer over Varik: Droge voeten staan voorop

VARIK - Tweede Kamerleden willen nog niet vooruitlopen op een besluit over de geplande hoogwatergeul bij Varik. In De Gelderlander hekelden ingenieurs zaterdag de plannen voor een geul. Deze zou onveilig zijn voor de inwoners van Varik en Heesselt.

4 reacties

 • tineke poortinga

  5 jaar geleden
  Het lijkt mij nu toch echt zaak om het plan vanhet  waterschap en de bewoners serieus te nemen!  Zet geen levens op het spel om je zin door te drijven!
 • fer

  5 jaar geleden
  Rijkswaterstaat en provincie gaan voor prestige, op geld wordt niet gekeken en rekening houden met de lokale bevolking al helemaal niet.De gemeente Tiel heeft ook een mening over de buurgemeente,volgens mij geef je een mening als je weet waar het over gaat !!! en dan nog ??
 • Fred

  5 jaar geleden
  Voorstanders van de hoogwatergeul zijn pas geloofwaardig als zij de huizen van de huidige bewoners gaan opkopen voor een eerlijke prijs. Dan kunnen de bewoners met hun voeten stemmen en verhuizen.
 • bartmo

  5 jaar geleden
  Over het alternatief schreef de provincie: "Richting de toekomst biedt dit perspectief minder ontwikkelpotentieel." Op het gebruik van deze uitwisselbare holle prietpraat zou een gevangenisstraf van tien jaar moeten staan.