Volledig scherm
Het containeroverslagbedrijf Van Uden op bedrijventerrein Kerkewaard in Haaften. © Raphael Drent

Van Uden krijgt de ruimte in Haaften van politiek Neerijnen

NEERIJNEN - Van Uden in Haaften mag uitbreiden. Donderdagavond gaf de gemeenteraad van Neerijnen groen licht voor de plannen van het containeroverslagbedrijf op het bedrijventerrein Kerkewaard. 

Daarmee werd een procedure afgerond die in 2009 voor het eerst op de politieke agenda was gekomen. Omdat de PvdA en SGP in een motie en amendement met enkele aanvullende voorwaarden kwamen moet Van Uden zijn plannen op sommige punten wel aanpassen.

Kraan

Zo wordt de geplande hoogte van de kraan van 45 meter teruggebracht naar 27 meter en krijgt de ondernemer het dringende verzoek om tussen 20.00 uur en 23.00 uur geen containers te laden en te lossen. In het oorspronkelijk bestemmingsplan is opgenomen dat 23.00 uur de uiterste tijd is en valt ook de zondag buiten de werkweek.

Als er door een toename van het vrachtverkeer een onveilige situatie ontstaat op het kruispunt Hertog Karelweg / Graaf Reinaldweg moet de gemeente met extra maatregelen komen. Ook zal Van Uden geluidsbeperkende maatregelen moeten nemen als die norm overschreden wordt. 

Steun

Wethouder Teus Kool had geen moeite met die bepalingen en voelde de motie en het amendement zelfs als een steun in de rug.

Later op de avond ondersteunden alle partijen ook een tweede motie waarin dezelfde wethouder wordt opgeroepen om in de strijd tegen hoog water het plan te verdedigen waarin de dijken en de uiterwaarden worden aangepakt en er geen nevengeul komt. Met die opdracht gaat Kool naar de stuurgroep waarin Rijkswaterstaat, het waterschap en de provincie ook een stem hebben. Vorige week hadden de politieke partijen die standpunt al opgenomen in een conceptmotie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland