Volledig scherm
© Lars Smook

Veel belangstelling voor Tielse tiny houses

TIEL - Er is veel belangstelling voor het project voor Tiny Houses in Tiel. Via de website en de eerste informatie-avond die deze week gehouden is, hebben zich zo'n zestig belangstellenden voor het project gemeld.

De eerste informatie-avond over de Tielse tiny houses stond in het teken van algemene informatie over wat met de kleine woningen beoogd wordt: een vernieuwende, goedkopere en meer duurzame manier van bouwen en wonen.

,,Hartstikke leuk", reageert initiatiefneemster Ria Simons. ,,Er is een positieve sfeer en ik had niet op zo'n grote opkomst gerekend. Tiel is toch een behoudende gemeente, maar er is veel belangstelling om anders te wonen."

Het is niet waarschijnlijk dat er direct een project met tientallen woninkjes van de grond komt. Dit is in de eerste plaats al afhankelijk van de gekozen plek en de hoeveelheid ruimte die daar is. Daarbij moet uit gesprekken blijken wie het project ook daadwerkelijk samen van de grond gaan tillen. ,,Er moet een groep komen die bij elkaar past", zegt Simons. ,,Iedereen krijgt een eigen huisje, maar je moet wel samen het terrein bewoonbaar maken en houden."

Locatie

Over de plek worden vooralsnog geen concrete uitspraken gedaan. Er is een lijstje met vijf beoogde locaties die nog een keer door de gemeente onder de loep worden genomen. Binnen enkele weken zou een besluit moeten vallen, en worden buurtbewoners benaderd van de locatie die als meest geschikte uit de bus komt.

Simons: ,,We nodigen daar de buurt uit om toe te lichten wat het plan behelst, hoe het eruit komt te zien. Wat is eventueel de overlast of het gemak dat mensen ervan kunnen hebben. Het draagvlak in de omgeving speelt ook mee in de geschiktheid van een locatie, al moet je volgens mij bij wat tegenstand ook door durven zetten."

Het uitlekken van een van de beoogde locaties, het 'Eilandje' aan de Vurenlaan, leidde enige tijd geleden onmiddellijk tot protest van aanwonenden. Zij hebben inmiddels een actiecomité opgericht en de politiek benaderd met een petitie voorzien van 250 handtekeningen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland