Verkeershinder op A2 door gekantelde vrachtwagen met vloeibare mest na nachtelijk werk voorbij

VideoDe hinder die verkeer op de A2 ondervindt van de vrachtwagen met vloeibare mest die woensdagochtend kantelde hield na de avondspits aan. Het opruimen van de flinke ravage zou aanvankelijk tot 15.30 uur duren, maar het bergen van de vrachtwagen zelf en het vervangen van een deel van de geleiderail gebeurde laat in de avond. Pas vanmorgen is de weg vrijgegeven. 

Door de werkzaamheden bleven meerdere rijstroken in beide richtingen dicht. De weg was donderdagochtend om 50.30 uur pas weer helemaal vrij.

Door de grote hoeveelheid mest die uit de vrachtwagen is gelekt werd de snelweg om 11.00 uur in beide richtingen afgesloten. Rond 13.00 uur werd er in de richting Den Bosch een rijstrook vrijgegeven.

Volledig scherm
© Meesters Multi Media / Bart Meesters

Onwel

De vrachtwagenchauffeur reed op de A2 in de richting van Utrecht toen hij vermoedelijk onwel werd en met zijn voertuig van de weg raakte. De truck schoot door de vangrail de middenberm op, reed een lichtmast omver en kantelde. De lichtmast raakte een auto die in tegenovergestelde richting op de A2 reed. De inzittende raakte niet gewond.

De vrachtwagenchauffeur is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij zat voor zover bekend niet bekneld.

Volledig scherm
© Meesters Multi Media / Bart Meesters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland