Zandafgraving langs de Rijn bij Heteren op archiefbeeld.
Volledig scherm
Zandafgraving langs de Rijn bij Heteren op archiefbeeld. © Erik van 't Hullenaar

Vervuilde grond uit buitenland massaal gedumpt in Nederlandse plassen

CULEMBORG - Baggerbedrijven halen op grote schaal vervuilde grond en slib uit het buitenland, om in voormalige zandwinputten langs de Nederlandse rivieren te storten. Milieudeskundigen maken zich daar zorgen om.

45 reacties

 • Wim

  4 jaar geleden
  Dat krijg je als je op Rutte en VVD blijft stemmen: rotzooi.
 • Jack Smits

  4 jaar geleden
  Er wordt steds gerept over zwaar vervuild materiaal! Hoezo zwaarvervuild? Al gecontroleerd? En waarom alleen milieuterroristen aan de bel trekken? Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat er weer met een kanon op een mug wordt geschoten! Test eerst maar eens die grond. Te zwaar verbuold dan mogen ze het er weer uithalen. Zoniet, lekker laten liggen.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  De politiek lacht zich suf om de brave suffe schapen, we worden van alle kanten belazerd onze luchtkwaliteit is een van de slechtste ter wereld en ik denk met alle schandalen die we de afgelopen jaren gehad hebben , dat alleen China meer vervuilde grond heeft dan wij. Toch beslist de regering, deze feiten kennend, dat de pensioengerechtigde leeftijd omhoog moet. Ik ben daar een stuk onder maar ik begraaf steeds meer leeftijdsgenoten, dat er nu 80+ ers rondlopen zegt op zich niks, die generatie heeft beduidend schonere lucht en leefomstandigheden gehad.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Geen onnadenkende overheid wanneer gaan de ogen open , het is een zeer corrupte overheid!!
 • telescoop

  5 jaar geleden
  De Koornwaardplas ligt niet aan de Linge, maar bij Empel aan de Maas.