Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Verzet tegen zonneparken bij Kapel-Avezaath groeit

KAPEL-AVEZAATH - Veel inwoners van Kapel-Avezaath keren zich tegen de ontwikkeling van twee grote zonneparken in het dorp. Al meer dan honderd huishoudens hebben zich aangesloten bij een handtekeningenactie om meer informatie en inspraak rond het plan.

13 reacties

 • Nick

  4 jaar geleden
  Alles is een aantasting van het landschap. Er moet eens opgehouden worden met dat gemiep. De reden dat nederland zijn klimaat doeleinden niet haalt komt door het gezeur van de burger. Zonder klimaat geen mensen, zonder mensen... heel veel klimaat. Cijfer je nietige mening eens weg tegen the bigger picture.
 • Fred59

  4 jaar geleden
  Dan zetten we maar windmolens neer langs de A15 tussen de McDonalds en het laageinden.Een stuk of 6 van 210 meter hoog.
 • Mies

  4 jaar geleden
  Wat een idioot idee. Beschermd agrarisch gebied langs de Linge compleet volplempen, zelfs bij de mensen in de achtertuin. Dag uitzicht. Wat zijn de effecten voor gezondheid, geluid, schittering en elektrisch/magnetisch veld? Grote zonnepanelenjongens maken teler of boer gek met het grote geld, Tiel staat erbij en kijkt ernaar. De gemeente krijgt dit in de schoot geworpen en is te gemakzuchtig om te kijken naar echte, goede alternatieve plekken. Visie en beleid? NUL KOMMA NUL. 
 • Roel

  4 jaar geleden
  Ja, de belangen zijn groot en misschien wel te groot voor diverse mensen binnen de gemeente. Waarom gaat dit ineens zo makkelijk en snel, er is veel geld mee gemoeid. Geeft wel te denken. Tielse maffia praktijken ? 
 • Roel

  4 jaar geleden
  Deze voorgenomen parken liggen wil men neerleggen aan de Linge. Misschien wel het mooiste stukje Tiel. En dan gelijk bij elkaar zo’n 85 voetbalvelden vol met 150.000 panelen, op ruim 30 % van het grondgebied van dit dorp. Da’s gewoon teveel van het goede en iets meer dan “je achtertuin”. Dit gebied is nu beschermd natuurgebied, wat het nog verwonderlijker maakt. Iedereen die dit gebied kent zal beamen dat dit gekheid is. 

Rivierenland