Volledig scherm
Leerlingen buiten bij het Lek en Linge in Culemborg. © AD

Vier locaties middelbare school Culemborg ontruimd na valse bommelding

updateCULEMBORG - Scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg is vanmorgen ontruimd op last van de politie. Er werd een bommelding gedaan, waarvan later bleek dat het om een valse melding ging. Omdat in eerste instantie onduidelijk was om welke locatie van Lek en Linge het ging, werden alle locaties in Culemborg ontruimd. Pas daarna bleek dat de melding vals was.

De melding betrof uiteindelijk de vmbo-locatie aan de Ina Boudier-Bakkerstraat in Culemborg. Om 11.00 uur zou de bom afgaan. Na een korte zoektocht, waarbij niks werd aangetroffen, zijn de leerlingen weer de klassen ingegaan.

Volgens rector Joost van Rijn is sprake geweest van een flauwe grap. ,,Er zijn altijd mensen die extreem verkeerde grappen maken.’’ Hij hekelt bovendien de timing: kort voor de examenperiode.

Er speelden de afgelopen periode volgens Van Rijn geen kwesties rond de school die aanleiding kunnen zijn geweest voor de bommelder.

Volledig scherm
Scholengemeenschap Lek en Linge is ontruimd. © AD
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland