Volledig scherm
PREMIUM
Koningsdag in Tiel. © William Hoogteyling

Vrijmarkt is niet overal echt vrij in Rivierenland

RHENEN - De vrijmarkt is een onmisbaar onderdeel van Koningsdag in Rivierenland. Hier en daar mogen volwassenen hun waar verkopen, maar in de meeste gevallen is de ruimte bestemd voor kinderen en hun speelgoed. Maar niet overal kunnen ze zomaar een kleedje neerleggen. Sommige plekjes moeten worden gereserveerd of kosten geld. 

Tiel

Niks voordringen voor het beste plekje in Tiel: van tevoren zijn de kaartjes à 1,50 euro voor de kindervrijmarkt te koop bij Oostendorp in de Waterstraat. Ook is het niet de bedoeling dat de beschikbare plekken door een paar families worden bezet. Per gezin zijn er maximaal twee kaartjes beschikbaar. De verkopertjes hoeven dan ook niet te haasten: vanaf 8.00 uur kunnen ze hun kleed netjes vol zetten, een uur later begint de markt. Tot 16.00 uur kunnen de kopers hun slag slaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland