Volledig scherm
Mensen staan bij de varkensboerderij om de 20.000 gedode varkens te herdenken. © DG

Wake voor 20.000 dode varkens in Erichem

ERICHEM - Deze zaterdagmiddag is er om 13.00 uur een stille wake voor de 20.000 omgekomen varkens in Erichem. De wake die gepland staat bij het varkensbedrijf De Knorhof is een actie van de community Burning Souls.

Met de actie wil de gemeenschap de dieren herdenken. 

Na een korte toelichting worden er bloemen gelegd en een minuut stilte gehouden. ,,Er zijn geen een kledingvoorschriften, kom als jezelf. Het is niet de bedoeling om met omstanders in discussie te gaan, het is tenslotte een wake en dat doen we met respect voor elkaar al is dat soms lastig’’, aldus de oproep op Facebook.

Lees ook: 20.000 varkens dood in Erichem door grootste stalbrand ooit

Petra Spoor van Burning Souls: ,,We zijn een gemeenschap die begin dit jaar is ontstaan na een brand in Mill waar duizenden varkens stierven. We willen met onze actie aandacht vragen voor het leed wat deze varkens is overkomen.’’

Lees meer over deze brand en de nasleep daarvan in ons dossier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland