Werknemers van steenfabriek Wienerberger gaan met boot naar en van werk.
Volledig scherm
Werknemers van steenfabriek Wienerberger gaan met boot naar en van werk. © Herman Stöver

Weg dicht? Dan met de boot naar het werk

ECHTELD - Werknemers van steenfabriek Wienerberger Schipperswaard gaan de komende dagen met de boot van en naar het werk. De enige toegangsweg naar de fabriek in de uiterwaarden van Echteld staat compleet onder water. De medewerkers, zo'n twintig in totaal, hebben daardoor alleen de motorboot om op het werk te komen. 

De personeelsleden parkeren nu hun auto op de kruising van de Waalbandijk en de Ooisestraat en varen vandaar naar de steenfabriek. Het gebeurt wel vaker, zegt plantmanager Henk Verzeijl. ,,De laatste keer is zo'n vijf jaar geleden. Als de weg een klein beetje onder water is gaan we met het amfibievoertuig, maar als er meer dan een meter staat, gaan we met de boot.’’

Onbereikbaar

Klanten zijn van tevoren geïnformeerd dat de fabriek onbereikbaar is, eerdere bestellingen zijn naar de locatie in Zennewijnen overgebracht. Tot en met eind volgende week wordt er gevaren, schat Verzeijl in. 

Waterschap Rivierenland hoeft in de regio geen aanvullende maatregelen te nemen, zegt een woordvoerder. ,,De dijken zijn berekend op 18 meter, de piek die nu is verwacht is 15 meter.’’ Tussen Neder-Betuwe en Haaften hoeven geen coupures gesloten te worden. ,,Wel krijgen we binnendijks wat plassen en nattigheid. Voor dat kwelwater hebben we bemaling.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland