Heel even staan het treintje naar Arnhem (links) en de trein naar Geldermalsen-Utrecht naast elkaar op station Tiel. Sommige reizigers stappen over en moeten dan tien minuten wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Heel even staan het treintje naar Arnhem (links) en de trein naar Geldermalsen-Utrecht naast elkaar op station Tiel. Sommige reizigers stappen over en moeten dan tien minuten wachten. © Raphael Drent

Weg met overstappen: de regio wil sneller met de trein van Tiel naar Geldermalsen

TIEL/GELDERMALSEN/KESTEREN - Het staat op het wensenlijstje van de Regio: de stoptrein van Arnhem naar Tiel die doorrijdt naar Geldermalsen. En omgekeerd. Treinen vanuit Geldermalsen rijden nu in Tiel tegen een stootblok aan. 

4 reacties

 • H Meijer

  1 jaar geleden
  Voorlopig is zeker de komende maand de reizigers de overstap naar Arnhem halen ivb defect spoor rijde de trein naar Tiel vanaf Geldermalsen met gemiddeld 15 min. vertraging.
 • Lidee Moril

  1 jaar geleden
  @ AM Berben: de infrastructuur richting Nijmegen is al jaren verdwenen. Moest plaats maken voor de Betuweroute. Die infa komt niet meer terug, en Nijmegen heeft er voorlopig de ruimte niet voor
 • A.M. Berben

  1 jaar geleden
  Waarom wordt de trein vanuit Geldermalsen niet het ene uur doorgetrokken naar Arnhem en het andere uur naar Nijmegen. Richting Nijmegen ligt de infrastructuur er nog steeds. Dan kan er in elk geval voor een deel van de reizigers op deze lijn een einde gemaakt gaan worden aan het overstappen te Elst. Ook hoeft de trein dan geen 10 minuten meer te wachten in Tiel.
 • H Meijer

  1 jaar geleden
  Grappig dat het meestal blijft bij wensen van diverse regiobestuurders maar het daar ook vaak bij blijft. NS heeft de overstaptijd in Tiel verkort ten koste van de reistijd naar Utrecht want de stopper naar Utrecht staat nu gemiddeld 10 minuten stil in Geldermalsen. En ook het station Tiel is er inderdaad onvriendelijker op geworden. De overkapping is afgesloten met hekken daardoor is er inderdaad weinig schuilmogelijkheden zijn. Onbegrijpelijk dat dit station zo hoog op een lijst kwam.