Volledig scherm

Wietteelt in brug is 'gevonden voorwerp'

04 mrt 2008, 15:49 - ECHTELD - De politie onderneemt geen verdere actie om de personen op te sporen die achter de aanleg van een hennepkwekerij in de koker van de Prins Willem Alexanderbrug bij Echteld zitten.

Afgelopen vrijdag werd onder het wegdek van de Waalbrug een gereedstaande hennepkwekerij ontdekt.

Die was vrijwel klaar voor gebruik, maar de hennepstekjes ontbraken nog. Dat laatste betekent echter wel dat de politie deze opmerkelijke ontdekking verder laat rusten.

"Omdat er niks groeide was het nog geen feitelijke wietteeltplantage", laat de politie weten. "En het voor handen hebben van bijvoorbeeld potgrond is in Nederland wettelijk niet verboden. Eigenlijk gaat het hier om gevonden voorwerpen", licht politiezegsman Ben van Ingen-Schenau toe.

Er is wel sprake van twee relatief kleine strafbare feiten: "Er hebben zich mensen ín die brug op verboden terrein begeven én er is een poging tot diefstal van elektriciteit geweest. Maar daar gaan we toch niet echt een rechercheteam op zetten."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland