David van Geffen steekt buiten zijn café een sigaretje op en checkt het laatste nieuws op zijn telefoon. 'Als dat zo doorgaat, ga ik gewoon niet meer open' zegt de eigenaar van Stadskroeg van Geffen in Tiel. Hij reageert daarmee op het OMT-advies om onder meer de horeca om 17.00 uur de deuren te laten sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
David van Geffen steekt buiten zijn café een sigaretje op en checkt het laatste nieuws op zijn telefoon. 'Als dat zo doorgaat, ga ik gewoon niet meer open' zegt de eigenaar van Stadskroeg van Geffen in Tiel. Hij reageert daarmee op het OMT-advies om onder meer de horeca om 17.00 uur de deuren te laten sluiten. © Raphael Drent

Winkels en horeca om 17.00 uur dicht, adviseert OMT: ‘Als dat zo doorgaat, ga ik gewoon niet meer open’

TIEL - ,,Ik vind het klinkklare onzin", zegt David van Geffen, eigenaar van Stadskroeg van Geffen in Tiel, over het OMT-advies om onder meer de horeca om 17.00 uur de deuren te doen sluiten. ,,Als dat zo doorgaat, ga ik gewoon niet meer open.”

14 reacties

 • Sherlock Holmes

  1 jaar geleden
  Het zijn heel pittige maatregelen, maar de horeca ontvangt ook volop steun in de vorm van NOW en TVL.Daarnaast was deze kroeg in de zomer na de lockdown meerdere malen gesloten wegens vakantie...Wonderlijk als je maanden gedwongen gesloten bent geweest om dan als je eindelijk weer open mag vrijwillig de tent weer te sluiten.
 • Dirk Brouwer

  1 jaar geleden
  Als iedereen nou gewoon eens ging inenten en ophouden met gezeur over: Ik wil de prik niet omdat er een zendertje in zou zitten. Of de kerkgangers die op God vertrouwen. Of een ander kutsmoesje om maar niet te hoeven ingeent te worden dan hadden we al deze maatregelen ook niet nodig.
 • Marieke ter Horst

  1 jaar geleden
  Horeca wordt helaas iedere keer als eerste aangepakt, IPV de bron aan te pakken (basisscholen) Mensen op elkaar gepakt die allemaal een paar minuten voor sluitingstijd winkels binnen rennen, geeft m.i.z. meer kans op besmetting dan weer deze half bakken maatregelen. Erg triest! Men moet eens af van het simpele feit dat een mens niet onsterfelijk is. Als je gaat ga je. Je moet ergens aan overlijden. Covid, Griep, kanker, ouderdom etc! Lang leve de overbevolking. Sorry maar moest dit ff kwijt.
 • Mandy Poulissen

  1 jaar geleden
  Belachelijk.......waar zitten de meeste besmetting: op de basisscholen. DUS die dicht 2 weekjes extra vakantie en dat jeugd een prik erin jasse !! Horeca gewoon open laten
 • Marc Itsme

  1 jaar geleden
  Lang leve de QR code. Gewoon aan vast houden terwijl dat de oorzaak is van de hoge besmettingen.