Ziekenhuis Rivierenland vindt slechte score Ziekenhuis Top 100 'vervelend'

TIEL - Het Ziekenhuis Rivierenland gaat analyseren hoe het komt dat het in de Ziekenhuis Top 100 tuimelde van plaats 21 naar 49. Het Ziekenhuis Rivierenland biedt goede zorg, benadrukt een woordvoerder van het Tielse ziekenhuis. ,,Maar het is wel erg vervelend als je zo wegzakt."

Ziekenhuis Rivierenland scoort onder meer onvoldoende op de bespreking van medicatie. Ook gebeurt het te vaak dat er na operaties vanwege borstkanker problemen zijn met protheses en wordt er bij operaties lang niet altijd tijdig antibiotica gegeven.  

Medicatie

Het ziekenhuis vindt het nog te vroeg in te gaan op de afzonderlijke punten, maar stelt wel dat de instelling het juist wel goed doet als het gaat om de bespreking van medicatie. ,,Dat bestaat uit meerdere onderdelen, de meest belangrijke aspecten zijn goed geborgd.’’ Wel zijn er volgens de woordvoerder nog wat 'puntjes op de i' te zetten. 

,,Daarbij kun je denken aan een patiënt die binnenkomt met een lijstje aan medicatie en vertrekt met een lijstje dat is aangevuld met de medicijnen die hij in het ziekenhuis erbij heeft gekregen. Maar dat in het nieuwe lijstje niet staat wat het verschil tussen beide lijstjes is. De zorg is dus goed, maar het is niet helemaal goed opgeschreven.’’

Ingehaald

Ze wijst er daarbij op dat bij een regioziekenhuis zoals Tiel is, enkele gevallen waarin het niet goed gaat, de percentages behoorlijk kunnen veranderen. Opmerkelijk is dat de organisatie over het geheel genomen iets beter scoort dan vorig jaar: 68,68 procent tegen 64,23 procent. 

Het ziekenhuis is ingehaald door een groot aantal andere hospitalen, die hun zorg sterk hebben verbeterd volgens de ranglijst. ,,Kennelijk hebben andere ziekenhuizen meer vooruitgang geboekt’’, constateert de woordvoerder. ,,Het zet ons wel aan het denken. We kijken altijd goed naar dit soort lijsten.’’

Volledig scherm
Bij de uitgang van ziekenhuis Rivierenland. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland