William Hoogteyling
Volledig scherm
© William Hoogteyling

Zonneparken Kapel-Avezaath komen waarschijnlijk niet van de grond

TIEL - De twee grote zonneparken in Kapel-Avezaath komen er waarschijnlijk niet. Tegen het plan is zoveel weerstand dat het erg onwaarschijnlijk is dat de Tielse politiek er uiteindelijk mee instemt.  

6 reacties

 • Qnte

  4 jaar geleden
  Met 40 voetbalvelden heb je het nog maar over 1 vd 2 parken. 600m verderop komt een evengroot park te liggen. Ongeveer 1/3 van de dorpskern is dan zonnepark.
 • P. Vangistel

  4 jaar geleden
  Verstandig, leg die panelen op plekken die al om zeep zijn, zoals langs de A15, overkap de betuweroute met panelen, leg ze op daken in het industriegebied Medel enzovoorts, maar snij geen schaarse open ruimte aan om deze vol te leggen met panelen.
 • Crisp

  4 jaar geleden
  Omdat er in dit geval niet naar alternatieve locaties is gekeken maar puur naar het belang van ondernemers en investeerders. 40 voetbalvelden vol panelen in schaars mooi landschap regel je niet even in achterkamertjes over de hoofden van andere belanghebbenden. Daar horen zorgvuldige afwegingen en inspraak aan vooraf te gaan. Eerst maar eens goed kijken naar alternatieve locaties/ideeen die beter geschikt zijn.
 • Qnte

  4 jaar geleden
  Ik ben zeker voor duurzame energie, maar wel met oog voor onze leefomgeving. Thuis leg je toch ook niet eerst je voortuin vol met zonnepanelen? Dan begin je toch ook op je dak? Die voortuin vol is precies wat de gemeente Tiel met deze projectontwikkelaars van plan was. Begin eerst met daken en onbruikbare grond bij industrieterreinen en snelwegen daar zijn mogelijkheden genoeg. Hier heeft de overheid ook de zogenaamde “ladder duurzame verstedelijking” voor uitgebracht.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Het is net als snelheid in de straat, iedereen wil drempels alleen niet voor hun deur

Rivierenland