1. De lijst misdragingen van de geradicaliseerde boeren is lekker uitgedijd in de afgelopen weken
  PREMIUM
  column Rob Berends

  De lijst misdragin­gen van de geradicali­seer­de boeren is lekker uitgedijd in de afgelopen weken

  De zin van de week: als je hier à la minute kunt zijn, kun je ook à la minute weer gaan. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, kan ad rem zijn als je hem boos maakt. Een stel Brabantse boeren dacht dat het wel geinig was om het Keizer Karelplein te bezetten en het verkeer in heel Nijmegen plat te leggen – gewoon omdat het kon. Wegwezen of de ME komt eraan, was zijn boodschap.
 1. CDA weer groot in de stad? Lastig!
  PREMIUM
  Column Rob Berends

  CDA weer groot in de stad? Lastig!

  Bij het CDA hebben ze grote plannen: ze gaan de steden heroveren. In de afgelopen decennia hebben de christendemocraten zich langzaam maar o zo zeker laten verdrijven uit de steden, verkiezing na verkiezing. Natuurlijk, altijd al was het platteland het heartland van het CDA. Maar dat de partij de steden nu helemaal aan de goddelozen heeft moeten overlaten, zint de nieuwe partijvoorzitter Rutger Ploum niet. Het moet anders.
 1. Uit het zicht van de massa kan het geen kwaad, denken ze
  PREMIUM
  COLUMN

  Uit het zicht van de massa kan het geen kwaad, denken ze

  Als je in de trein zit, trekt de adembenemende achterkant van het leven aan je voorbij. Spoorlijnen gaan soms langs de voorkant, maar veel vaker langs de achterzijde van het leven. Langs paardenweitjes, hobbyterreintjes en achtertuinen. Achter schuurtjes hebben de bewoners de overtollige restanten van hun bestaan opgeslagen: aftandse fietsen, oude surfplanken, halfvergaan tuinmeubilair. Daar kan het geen kwaad, denken ze, ver uit het zicht, onzichtbaar als het ware.

Columns