Achterlijk volk met barbaarse ideeën

column Rob BerendsErgens op zaterdag begon het voorzichtig te broeien, een dag later smeulde het al en maandag sloegen de vlammen uit. De Nashville-verklaring, waarin orthodox-christelijk Nederland zijn positie tegenover het huwelijk, seks, homo’s en transgenders bepaalde. Het bleek een akelige tekst, waarin de ondertekenaars nog een keer uitlegden dat God toch echt een hekel aan homo’s had.

Quote

Wij deugen. Als je hier wil komen, moet je net zo deugen als wij

Wat volgde, deed denken aan de taferelen na het minder-minder-minder-gedoe met Geert Wilders. De een na de ander sprak zijn afschuw uit over de tekst. En nadat er één regenboogvlag was gehesen, was er geen houden meer aan. Overal gingen de regenboogvlaggen in top. De regenboogvlaggenfabrieken draaiden overuren. Mensen vroegen zich verontwaardigd af waarom hun gemeente nog geen regenboogvlag liet wapperen, ze woonden toch warempel niet in de Bible Belt?! Iedereen, kortom, wilde laten zien dat hij het wél goed voorhad met onze homo’s en transgenders.

Al deze mensen kunnen vanzelfsprekend niet genoeg geprezen worden, al begon het verschijnsel me naarmate de week vorderde wat tegen te staan. Toen ook in De Steeg en in Zevenaar de vlag omhoog ging, was het wel genoeg.

  1. Weinig is Nederlandser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonderingen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Weinig is Nederland­ser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonde­rin­gen

    Die intelligente lockdown van ons was al een lastig dingetje in de afgelopen twee maanden. Maar ik krijg het idee dat we met de intelligente exit van de komende maanden nog veel meer moeilijkheden gaan beleven. Best geinig dat uitgerekend de twee machtigste VVD’ers van het land, Mark Rutte en Klaas Dijkhoff, dat donderdagavond in de Tweede Kamer zelf aantoonden.

Columns