Achterlijk volk met barbaarse ideeën

column Rob BerendsErgens op zaterdag begon het voorzichtig te broeien, een dag later smeulde het al en maandag sloegen de vlammen uit. De Nashville-verklaring, waarin orthodox-christelijk Nederland zijn positie tegenover het huwelijk, seks, homo’s en transgenders bepaalde. Het bleek een akelige tekst, waarin de ondertekenaars nog een keer uitlegden dat God toch echt een hekel aan homo’s had.

Quote

Wij deugen. Als je hier wil komen, moet je net zo deugen als wij

Wat volgde, deed denken aan de taferelen na het minder-minder-minder-gedoe met Geert Wilders. De een na de ander sprak zijn afschuw uit over de tekst. En nadat er één regenboogvlag was gehesen, was er geen houden meer aan. Overal gingen de regenboogvlaggen in top. De regenboogvlaggenfabrieken draaiden overuren. Mensen vroegen zich verontwaardigd af waarom hun gemeente nog geen regenboogvlag liet wapperen, ze woonden toch warempel niet in de Bible Belt?! Iedereen, kortom, wilde laten zien dat hij het wél goed voorhad met onze homo’s en transgenders.

Al deze mensen kunnen vanzelfsprekend niet genoeg geprezen worden, al begon het verschijnsel me naarmate de week vorderde wat tegen te staan. Toen ook in De Steeg en in Zevenaar de vlag omhoog ging, was het wel genoeg.

 1. De wolf zal het grondgebied van de gemeente Arnhem niet betreden, zo werd besloten
  PREMIUM
  column

  De wolf zal het grondge­bied van de gemeente Arnhem niet betreden, zo werd besloten

  Er was deze week zoveel ophef, dat ik niet wist waar ik mijn aandacht op moest richten. Een Nijmeegse antifasciste zei in een camera dat je ‘paf’ moest zeggen als je Thierry Baudet dood wilde hebben, en iedereen werd boos. We waren amper bedaard of we ontdekten dat Thierry een kliklijn voor onderwijzers had opgezet omdat die aan linkse indoctrinatie deden. Een Arnhemse docent gaf zich bij voorbaat aan bij het meldpunt, en iedereen werd boos.
 2. Het raadsel van Thierry Baudet
  PREMIUM
  Column

  Het raadsel van Thierry Baudet

  Toen twee jaar geleden de Kamerverkiezingen in aantocht waren, besloot de Gelderlander alle lijsttrekkers uit te nodigen voor een interview. Nadat na veel bellen, mailen en onderhandelen de grote namen waren vastgelegd, lag er nog een vraag op tafel: vragen we Jan Roos of Thierry Baudet? Beiden hadden een nieuw partijtje opgericht en hoopten op de golven van het ongenoegen over de nasleep van het Oekraïne-referendum de Tweede Kamer binnen te surfen.

Columns