Volledig scherm
PREMIUM
Rob Berends. © Joost Hoving

Anarchie, absurdisme en vrijheid is er alleen voor de Feestfabriek zelf

ColumnEen relletje in de Achterhoek: de organisatoren van het festival Mañana Mañana weigeren journalist Menno Pols de toegang. Hij had een half jaar geleden met een collega een stuk geschreven over de geldstromen van de Feestfabriek, het bedrijf achter Mañana Mañana en de Zwarte Cross. 

De mannen van de Feestfabriek vonden het geen leuk stuk. Ruzie en verhitte gesprekken volgden. En nu, zes maanden later, weigerde het bedrijf de journalist de toegang tot zijn festival. Op de site van deze krant was er tamelijk veel bijval voor de maatregel. Waarom zou je over geldstromen gaan schrijven? Nergens voor nodig. 

 1. Ik kon het CDA niet meer volgen
  PREMIUM
  Column

  Ik kon het CDA niet meer volgen

  John Berends werd afgelopen week officieel de nieuwe commissaris van de Koning in Gelderland. Bij zijn eerste toespraak zei hij dat hij meer wil gaan luisteren naar de stille middengroepen die we niet horen, zei hij. Heel verstandig, dacht ik. Afgelopen week publiceerde de Volkskrant een goed stuk over die stille middengroepen met de kop: de gewone Nederlander is helemaal niet boos. Zouden ze het bij het CDA ook in de gaten hebben gekregen?
 1. We moeten naar de Achterhoek toe
  PREMIUM
  Column

  We moeten naar de Achterhoek toe

  We moeten met zijn allen naar de Achterhoek toe. Althans: als je er niet al woont. Dan hoeft het niet. Maar alle anderen zijn van harte welkom, roepen de hoge omes en tantes uit de Achterhoek ons al een tijdlang toe. De leegloop van de Achterhoek moet een halt worden toegeroepen. Het kan zo niet langer. De Achterhoek moet het kloppend hart van de maakindustrie worden, topondernemers zat. Deze week vond het pleidooi eindelijk enige weerklank buiten de Achterhoek zelf; EenVandaag wijdde er een fijne reportage aan.

Columns