Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Joost Hoving

Andropovjes

Eerst kwamen de politiebusjes, vol agenten in kogelvrije vesten. Ze lichtten de familie Andropov - vader, moeder, drie kinderen - van hun bed en bracht hen over naar een uitzettingscentrum. Daarna de handboeien, toen ze in een busje werden afgevoerd naar het vliegtuig dat hen naar de Oekraïense hoofdstad Kiev bracht. Protesten vanuit Culemborg, waar ze woonden, mochten niet baten. Ze hadden de regels niet gevolgd, ze waren illegaal in het land, genoeg was genoeg.

Als de familie Andropov in Nederland zou mogen blijven, zou dat een precedent zijn. En een aanzuigende werking hebben. Als ze in Den Haag ergens huiduitslag van krijgen tegenwoordig, is het van aanzuigende werkingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Ik kon het CDA niet meer volgen
  PREMIUM
  Column

  Ik kon het CDA niet meer volgen

  John Berends werd afgelopen week officieel de nieuwe commissaris van de Koning in Gelderland. Bij zijn eerste toespraak zei hij dat hij meer wil gaan luisteren naar de stille middengroepen die we niet horen, zei hij. Heel verstandig, dacht ik. Afgelopen week publiceerde de Volkskrant een goed stuk over die stille middengroepen met de kop: de gewone Nederlander is helemaal niet boos. Zouden ze het bij het CDA ook in de gaten hebben gekregen?
 1. We moeten naar de Achterhoek toe
  PREMIUM
  Column

  We moeten naar de Achterhoek toe

  We moeten met zijn allen naar de Achterhoek toe. Althans: als je er niet al woont. Dan hoeft het niet. Maar alle anderen zijn van harte welkom, roepen de hoge omes en tantes uit de Achterhoek ons al een tijdlang toe. De leegloop van de Achterhoek moet een halt worden toegeroepen. Het kan zo niet langer. De Achterhoek moet het kloppend hart van de maakindustrie worden, topondernemers zat. Deze week vond het pleidooi eindelijk enige weerklank buiten de Achterhoek zelf; EenVandaag wijdde er een fijne reportage aan.

Columns