Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shody Careman

De aankoop van mijn tondeuse, een kleine beslissing in een grote tijd

Ik leefde nog in de verkeerde tijd. Toen ik de Mediamarkt binnenliep, dacht ik dat je zomaar een winkel in kon gaan. Vroeger kon dat. Nu stond er een geüniformeerde man bij de ingang die mij staande hield. ,,Wat komt u doen meneer?’’

De tondeuses lagen boven, zei hij, rechtdoor de trap op, en dan in de derde rij links. Ik moest denken aan de automobilisten die in de DDR-tijd van West-Duitsland naar Berlijn reden.

Dat mochten ze, zolang ze onderweg maar niet stopten en in de daarvoor vastgelegde tijd over waren. Ik was als die automobilist – onderweg naar mijn tondeuse kon ik niet blijven rondhangen bij de platte tv’s, de smartphones of de playstations, geen sprake van.

Quote

Ik zag eruit als Huub Stevens die na het carnaval bij de verkeerde vrouw in bed was gestapt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Weinig is Nederlandser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonderingen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Weinig is Nederland­ser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonde­rin­gen

    Die intelligente lockdown van ons was al een lastig dingetje in de afgelopen twee maanden. Maar ik krijg het idee dat we met de intelligente exit van de komende maanden nog veel meer moeilijkheden gaan beleven. Best geinig dat uitgerekend de twee machtigste VVD’ers van het land, Mark Rutte en Klaas Dijkhoff, dat donderdagavond in de Tweede Kamer zelf aantoonden.

Columns