Volledig scherm
PREMIUM
Stadhuis van Arnhem. © ANP XTRA

De breuk die niemand boeide

columnVerhip, dacht ik: die collegebreuk in Arnhem was er ook nog. Deze week kwam het bericht door dat de breuk was gelijmd. De vier partijen die in juni echt niet met elkaar verder konden, gaan het toch nog maar eens proberen.

Quote

Die breuk valt in hetzelfde spectrum als een leugen van Donald Trump

Die Arnhemse breuk was een heel gek dingetje. GroenLinks en PvdA hadden met veel drama het vertrouwen in VVD en D66 opgezegd, maar buiten het stadhuis kon niemand het iets schelen.

Een zomer lang bleef de breuk bestaan, er werden twee verkenners van buiten ingehuurd die tegen de keffende partijen zeiden dat ze zich niet zo moesten aanstellen, maar verder ging het leven in Arnhem door zonder dat ooit nog iemand aan die breuk dacht. Ze was een beetje als een stoffig, vergeten station waar nooit meer een trein stopte maar waar de stationschef nog trouw de vertrektijden omriep.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen

    Wat zou er gebeuren als 39 procent van de moslims in Nederland in een enquête zou zeggen dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren? Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen? Als een lokale moslimleider een polletje zou uitschrijven met de vraag 'moeten we politici persoonlijk aanpakken omdat ze ons verraden hebben?

Columns