Volledig scherm
PREMIUM
Stadhuis van Arnhem. © ANP XTRA

De breuk die niemand boeide

columnVerhip, dacht ik: die collegebreuk in Arnhem was er ook nog. Deze week kwam het bericht door dat de breuk was gelijmd. De vier partijen die in juni echt niet met elkaar verder konden, gaan het toch nog maar eens proberen.

Quote

Die breuk valt in hetzelfde spectrum als een leugen van Donald Trump

Die Arnhemse breuk was een heel gek dingetje. GroenLinks en PvdA hadden met veel drama het vertrouwen in VVD en D66 opgezegd, maar buiten het stadhuis kon niemand het iets schelen.

Een zomer lang bleef de breuk bestaan, er werden twee verkenners van buiten ingehuurd die tegen de keffende partijen zeiden dat ze zich niet zo moesten aanstellen, maar verder ging het leven in Arnhem door zonder dat ooit nog iemand aan die breuk dacht. Ze was een beetje als een stoffig, vergeten station waar nooit meer een trein stopte maar waar de stationschef nog trouw de vertrektijden omriep.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA weer groot in de stad? Lastig!
    PREMIUM
    Column Rob Berends

    CDA weer groot in de stad? Lastig!

    Bij het CDA hebben ze grote plannen: ze gaan de steden heroveren. In de afgelopen decennia hebben de christendemocraten zich langzaam maar o zo zeker laten verdrijven uit de steden, verkiezing na verkiezing. Natuurlijk, altijd al was het platteland het heartland van het CDA. Maar dat de partij de steden nu helemaal aan de goddelozen heeft moeten overlaten, zint de nieuwe partijvoorzitter Rutger Ploum niet. Het moet anders.

Columns