De wolvin die op 6 maart 2021 bij Ede werd doodgereden op de N224.
Volledig scherm
PREMIUM
De wolvin die op 6 maart 2021 bij Ede werd doodgereden op de N224. © Zoogdiervereniging

De dood van GW1490m is de kroniek van een aangekondigde dood

column Rob BerendsHet was alsof een groot vaderlander was heengegaan, zo massaal waren de rouwklanken die opstegen uit natuurminnend Nederland nadat de provincie Gelderland het slechte nieuws bekend had gemaakt. GW1490m was geen natuurlijke dood gestorven, hij was vermoord. Bruut vermoord. In Stroe. 

4 reacties

 • J.L. Gaertner Duineveld

  3 maanden geleden
  De eigenaar van de schapen kan vergoeding krijgen voor zijn schapen en gratis hekwerk. De wolf is een beschermd dier, en in een democratie houden wij ons aan de afspraken.
 • joop berk

  1 jaar geleden
  Ik hoop, dat ze de dader van het doodschieten van de wolf NIET VINDEN Van de week zijn er weer een groot aantal schapen door een wolf gedood en de eigenaar van de schapen heeft het nakijken. Als ik schapen had en het zou mij gebeuren, wist ik het wel.
 • Cor van der Weyde

  1 jaar geleden
  Zou het ook mogelijk kunnen zijn dat de "wolvenliefhebbers" het "fakenieuws" hebben verspreid dat deze wolf is doodgeschoten? Heb jij een foto gezien van een operateur of dierenarts die de kogel getoond heeft bij het bloederige gat in de huid van de wolf? Of heeft deze wolf die "vermeende" kogel ergens anders opgelopen en is hij toch tegen een auto aangelopen...Weet jij het?
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Bruut vermoord....? nee dat deed dit dier zelf toen hij nog leefde , toen vermoorde hij alles wat voor zijn kaken kwam , dit is gewoon gerechtigheid , een koekje van eigen deeg , en een voorbeeld voor allen die op een of andere wijze een manier zochten om van dit ondier af te komen...