De wolvin die op 6 maart 2021 bij Ede werd doodgereden op de N224.
Volledig scherm
PREMIUM
De wolvin die op 6 maart 2021 bij Ede werd doodgereden op de N224. © Zoogdiervereniging

De dood van GW1490m is de kroniek van een aangekondigde dood

column Rob BerendsHet was alsof een groot vaderlander was heengegaan, zo massaal waren de rouwklanken die opstegen uit natuurminnend Nederland nadat de provincie Gelderland het slechte nieuws bekend had gemaakt. GW1490m was geen natuurlijke dood gestorven, hij was vermoord. Bruut vermoord. In Stroe. 

3 reacties

 • joop berk

  3 weken geleden
  Ik hoop, dat ze de dader van het doodschieten van de wolf NIET VINDEN Van de week zijn er weer een groot aantal schapen door een wolf gedood en de eigenaar van de schapen heeft het nakijken. Als ik schapen had en het zou mij gebeuren, wist ik het wel.
 • Cor van der Weyde

  2 maanden geleden
  Zou het ook mogelijk kunnen zijn dat de "wolvenliefhebbers" het "fakenieuws" hebben verspreid dat deze wolf is doodgeschoten? Heb jij een foto gezien van een operateur of dierenarts die de kogel getoond heeft bij het bloederige gat in de huid van de wolf? Of heeft deze wolf die "vermeende" kogel ergens anders opgelopen en is hij toch tegen een auto aangelopen...Weet jij het?
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Bruut vermoord....? nee dat deed dit dier zelf toen hij nog leefde , toen vermoorde hij alles wat voor zijn kaken kwam , dit is gewoon gerechtigheid , een koekje van eigen deeg , en een voorbeeld voor allen die op een of andere wijze een manier zochten om van dit ondier af te komen...
 1. De woonprotesten zijn typisch Nederlands: iedereen omarmt er zijn eigen waarheid
  PREMIUM
  Ontstane Situaties

  De woonprotes­ten zijn typisch Nederlands: iedereen omarmt er zijn eigen waarheid

  Die woonprotesten konden wel eens heel groot worden, dacht ik argeloos. Ze hadden het in zich om briesende volksmassa's op de been te brengen. Ga maar na: de woningprijzen gaan door het dak, twintigers komen niet aan een huis en bivakkeren in een zolderkamertje bij hun ouders en de prinsjes Bernhard Junior, Mandemakers en Sorosjes van deze wereld kopen achteloos straat na straat op.
 2. Het was na vijven en ik hoorde een poes miauwen op de Korenmarkt
  PREMIUM
  ontstane situaties

  Het was na vijven en ik hoorde een poes miauwen op de Korenmarkt

  Het was iets na vijven en ik hoorde een poes miauwen op de Korenmarkt. Ik weet het: het zou de eerste zin kunnen zijn van een Hemingway-achtige column over verlopen vrouwen die te veel gedronken hadden en op zoek waren naar een man voor de laatste uren van de nacht. De eerste zin van een column die je in het huidige inclusieve tijdperk vermoedelijk maar beter niet zou kunnen schrijven, en die ik ook beslist niet ga schrijven.

Columns