Volledig scherm
PREMIUM
Jan Markink op archiefbeeld. © Jan van den Brink

De onbegrepen Gelderlander en de ongemakkelijke gedeputeerde

column rob berendsIk ben dol op persberichten. Zeker als er hoogwaardigheidsbekleders in geciteerd worden. Soms rollen er teksten uit de mond van wethouders, ministers of gedeputeerden die ze niet uitgesproken kunnen hebben.

Deze week zag ik een bericht waarin gedeputeerde Jan Markink aan het woord kwam. Hij sprak opgetogen over een onderzoek van Kieskompas naar de gemiddelde Gelderlander.

‘We wilden graag een beter beeld hebben van de bevolking van Gelderland en van wat ze denken. Daarom vroegen we Kieskompas om onderzoek te doen naar de verscheidenheid van meningen in Gelderland. Met deze test kunnen inwoners nu ook zelf ook kijken met welk type Gelderlander ze de meeste affiniteit hebben. Ik ben zelf een dadengerichte Gelderlander, maar heb ook overeenkomsten met de andere typen.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA weer groot in de stad? Lastig!
    PREMIUM
    Column Rob Berends

    CDA weer groot in de stad? Lastig!

    Bij het CDA hebben ze grote plannen: ze gaan de steden heroveren. In de afgelopen decennia hebben de christendemocraten zich langzaam maar o zo zeker laten verdrijven uit de steden, verkiezing na verkiezing. Natuurlijk, altijd al was het platteland het heartland van het CDA. Maar dat de partij de steden nu helemaal aan de goddelozen heeft moeten overlaten, zint de nieuwe partijvoorzitter Rutger Ploum niet. Het moet anders.

Columns