Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © EPA

De wolf zal het grondgebied van de gemeente Arnhem niet betreden, zo werd besloten

columnEr was deze week zoveel ophef, dat ik niet wist waar ik mijn aandacht op moest richten. Een Nijmeegse antifasciste zei in een camera dat je ‘paf’ moest zeggen als je Thierry Baudet dood wilde hebben, en iedereen werd boos. We waren amper bedaard of we ontdekten dat Thierry een kliklijn voor onderwijzers had opgezet omdat die aan linkse indoctrinatie deden. Een Arnhemse docent gaf zich bij voorbaat aan bij het meldpunt, en iedereen werd boos.

Ondertussen was er elk uur wel iets ongelooflijks aan de hand met Trump en/of de brexit. Dat was al jaren zo, maar nu was het écht zo.

Net als je dacht dat je even rust had, smeekte Annie Schreijer-Pierik om aandacht. Annie Schreij­er-Pierik! De Twentse boerin die haar bonnetjes wegflikkerde toen journalisten haar declaraties wilden bestuderen. De vrouw die bij elke verkiezingen met droge worst en Twentse kaas campagne voerde. De politica die doet alsof ze het vleesgeworden gezond verstand is. De volksvertegenwoordiger die sinds mensenheugenis in allerlei parlementen zit zonder dat iemand precies weet wat ze daar doet. 

Een vriendin had al voorspeld dat we deze week van Annie Schreijer-Pierik zouden horen. Immers: de zomertijd kwam eraan. En dan kun je de klok erop gelijk zetten: Annie-Schreijer-Pierik op de radio. Ik hoorde haar victorie kraaien. Ze ging de zomertijd afschaffen, want die was slecht voor de beesten en de baby’s en de bloemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen

    Wat zou er gebeuren als 39 procent van de moslims in Nederland in een enquête zou zeggen dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren? Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen? Als een lokale moslimleider een polletje zou uitschrijven met de vraag 'moeten we politici persoonlijk aanpakken omdat ze ons verraden hebben?

Columns