Rob Berends.
Volledig scherm
Rob Berends. © Joost Hoving

Ede rulez!

columnVergeet Arnhem. Vergeet Nijmegen. Ede! Nog niet zo lang geleden een dorp op de heide vol knoestige godvruchtige schaapherders en zwijgzame korporaals. Binnenkort het werkelijke hart van Gelderland, modern, eigentijds, met een glanzend station, met een Akoesticum, een World Food Center en een World Art Center.

12 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  En vooral niet te vergeten de vele plekken met hangjongeren die het geheel een stuk onaangenamer maken. Dat is iets waar Ede graag niet naar kijkt :-(
 • Socrates3

  5 jaar geleden
  Kom eens naar de geweldige HeideWEEK in Ede. Dat duurt wel 2 dagen! En de beetje hippe foodcenters zijn intussen weg of failliet! Het blijft een achtergesteld dorp. Wel een pluspunt is het ziekenhuis Gelderse Vallei! En Johan Weijland? Die heeft zijn naam helemaal mee...
 • willy raven

  5 jaar geleden
  meeliften op de City of Sience foodvalley Wageningen?
 • SansWorld

  5 jaar geleden
  Een dappere poging om Ede weer op de kaart te zetten, maar dit tevergeefs. Het blijft een saai en cultuurloos gehucht gesitueerd in de bijbelgordel.
 • de gelderse gravin

  5 jaar geleden
  de wereld was altijd al een verdomd gevaarlijke plek, maar tegenwoordig "loert" het gevaar overál .....is het mijn nieuwe bril of zie ik wat ik helemaal niet zien wil in het edese  diepe dal ? scherp van ogen, vlijmscherp van geest.....ik zie ook zonder bril wat gelderland het meeste vreest. 
 1. De coronamaatregelen zijn dood en begraven onder jongeren, de 1,5 metersamenleving voorop
  PREMIUM
  column Rob Berends

  De coronamaat­re­ge­len zijn dood en begraven onder jongeren, de 1,5 metersamen­le­ving voorop

  Lang had ik het gemeden, maar op Koningsdag vond ik het tijd erheen te gaan. Het Sonsbeekpark in Arnhem, de plek met het beroemdste grasveld van Gelderland, met dat majestueuze uitzicht op de weilanden, de stad en de Eusebiuskerk. Het was vroeg in de middag, een fris zonnetje hing boven het park, de immense drukte die later op de middag het park zou overspoelen was nog ver weg.

Columns