Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © BSR Agency

Een intelligente lockdown is hier vooral een ingewikkelde lockdown

column Rob BerendsAls we in Nederland het land op slot gooien omdat het niet anders kan en het coronavirus ons te machtig wordt, doen we het anders dan anderen. Hier geen lockdown, maar een - zoals Mark Rutte het noemde - intelligente lockdown. 

Waar China kiest voor het grote gebaar en Wuhan helemaal op slot gooide, en waar Italië, Spanje en vele andere landen ook geen andere keus zagen, is die keus er hier altijd. 

Wij hebben onze eigen manieren. Zo is het altijd geweest en zo zal het misschien ook wel altijd blijven. Hier zijn we net even anders dan de anderen. Dat is Nederland op zijn Nederlandst. 

Quote

Onze lockdown is als onze belasting­wet­ge­ving: ingewik­keld, met uitzonde­rin­gen, met oog voor iedereen - nou ja, bijna iedereen

  1. Weinig is Nederlandser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonderingen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Weinig is Nederland­ser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonde­rin­gen

    Die intelligente lockdown van ons was al een lastig dingetje in de afgelopen twee maanden. Maar ik krijg het idee dat we met de intelligente exit van de komende maanden nog veel meer moeilijkheden gaan beleven. Best geinig dat uitgerekend de twee machtigste VVD’ers van het land, Mark Rutte en Klaas Dijkhoff, dat donderdagavond in de Tweede Kamer zelf aantoonden.

Columns