Volledig scherm
PREMIUM
Rob Berends. © Foto Joost Hoving

Fire and fury!

ColumnHet is hommeles tussen Twente en de Achterhoek. De Twenten zitten achter het Achterhoeks winkelend publiek aan. Ineens liep er afgelopen zaterdag een promotieteam uit Enschede met sandwichborden door het winkelcentrum van Winterswijk. Met als boodschap: kom voortaan lekker winkelen in Enschede, door de nieuwe N18 liggen we ineens twintig minuten dichterbij!  Winterswijk boos, want ongepaste actie en lullig enzo. 

En gelijk hebben ze. Als ik wist wat het woord gotspe betekent, zou ik het een gotspe noemen. Want het was de Achterhoek die jarenlang - wat zeg ik: decennialang - voor die weg heeft gelobbyd. En daarna was het de provincie Gelderland die de brandkast opendraaide en er 85 miljoen euro uit viste om de weg te betalen. Ja, Overijssel betaalde ook wat mee, maar dat kwam niet in de buurt van dat bedrag. Om nou de weg die je buurprovincie grotendeels heeft betaald, te gebruiken om daar consumenten weg te kapen, is op zijn minst onbehoorlijk en a-collegiaal. Je zou denken dat ze in Twente na de afgang van Joop Munsterman hun lesje wel geleerd zouden hebben. Niet dus. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ik kon het CDA niet meer volgen
    PREMIUM
    Column

    Ik kon het CDA niet meer volgen

    John Berends werd afgelopen week officieel de nieuwe commissaris van de Koning in Gelderland. Bij zijn eerste toespraak zei hij dat hij meer wil gaan luisteren naar de stille middengroepen die we niet horen, zei hij. Heel verstandig, dacht ik. Afgelopen week publiceerde de Volkskrant een goed stuk over die stille middengroepen met de kop: de gewone Nederlander is helemaal niet boos. Zouden ze het bij het CDA ook in de gaten hebben gekregen?

Columns