Volledig scherm
PREMIUM
Ahmed Marcouch omhelst een veteraan in Oosterbeek. © DG

Het geheim van Ahmed Marcouch

column rob berendsIk heb me lang afgevraagd wat toch het geheim is van Ahmed Marcouch. Nooit had Arnhem een burgemeester die zo vanzelfsprekend zoveel aandacht genereerde. Maar waarom eigenlijk? Bij Marcouch’ aantreden twee jaar geleden had Geert Wilders zich nog naar Arnhem laten rijden om er een spandoek met de tekst ‘Geen Arnhemmistan’ uit te rollen.

Quote

Niemand peinst erover ‘werme wurs’ naar zijn hoofd
te smijten

Het lijkt een eeuwigheid geleden. Want hoewel Marcouch in de politieke arena weleens wat kritiek te verduren krijgt - moet hij niet meer de leiding nemen? is hij wel zo’n goede voorzitter? - heeft hij de meeste Arnhemmers al lang voor zich gewonnen.

Als hij door de stad fietst, willen mensen selfies met hem maken. Loopt hij voor de Zuid-tribune in GelreDome, juichen de Vitesse-supporters hem toe. De standaard behandeling van burgemeesters is hem nooit ten deel gevallen; niemand peinst erover bier over hem uit te gieten of een werme wurs naar zijn hoofd te smijten.

Al sinds hij burgemeester van Arnhem is, rijden er busjes met cameraploegen naar het Duivelshuis om hem te interviewen. Elke talkshow wil Ahmed Marcouch aan tafel. Zoals een casanova vrouwen aantrekt, zo is Marcouch een media­magneet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA weer groot in de stad? Lastig!
    PREMIUM
    Column Rob Berends

    CDA weer groot in de stad? Lastig!

    Bij het CDA hebben ze grote plannen: ze gaan de steden heroveren. In de afgelopen decennia hebben de christendemocraten zich langzaam maar o zo zeker laten verdrijven uit de steden, verkiezing na verkiezing. Natuurlijk, altijd al was het platteland het heartland van het CDA. Maar dat de partij de steden nu helemaal aan de goddelozen heeft moeten overlaten, zint de nieuwe partijvoorzitter Rutger Ploum niet. Het moet anders.

Columns