Volledig scherm
PREMIUM
Ahmed Marcouch omhelst een veteraan in Oosterbeek. © DG

Het geheim van Ahmed Marcouch

column rob berendsIk heb me lang afgevraagd wat toch het geheim is van Ahmed Marcouch. Nooit had Arnhem een burgemeester die zo vanzelfsprekend zoveel aandacht genereerde. Maar waarom eigenlijk? Bij Marcouch’ aantreden twee jaar geleden had Geert Wilders zich nog naar Arnhem laten rijden om er een spandoek met de tekst ‘Geen Arnhemmistan’ uit te rollen.

Quote

Niemand peinst erover ‘werme wurs’ naar zijn hoofd
te smijten

Het lijkt een eeuwigheid geleden. Want hoewel Marcouch in de politieke arena weleens wat kritiek te verduren krijgt - moet hij niet meer de leiding nemen? is hij wel zo’n goede voorzitter? - heeft hij de meeste Arnhemmers al lang voor zich gewonnen.

Als hij door de stad fietst, willen mensen selfies met hem maken. Loopt hij voor de Zuid-tribune in GelreDome, juichen de Vitesse-supporters hem toe. De standaard behandeling van burgemeesters is hem nooit ten deel gevallen; niemand peinst erover bier over hem uit te gieten of een werme wurs naar zijn hoofd te smijten.

Al sinds hij burgemeester van Arnhem is, rijden er busjes met cameraploegen naar het Duivelshuis om hem te interviewen. Elke talkshow wil Ahmed Marcouch aan tafel. Zoals een casanova vrouwen aantrekt, zo is Marcouch een media­magneet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De lijst misdragingen van de geradicaliseerde boeren is lekker uitgedijd in de afgelopen weken
    PREMIUM
    column Rob Berends

    De lijst misdragin­gen van de geradicali­seer­de boeren is lekker uitgedijd in de afgelopen weken

    De zin van de week: als je hier à la minute kunt zijn, kun je ook à la minute weer gaan. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, kan ad rem zijn als je hem boos maakt. Een stel Brabantse boeren dacht dat het wel geinig was om het Keizer Karelplein te bezetten en het verkeer in heel Nijmegen plat te leggen – gewoon omdat het kon. Wegwezen of de ME komt eraan, was zijn boodschap.

Columns