Volledig scherm
PREMIUM
© EVELINE VAN ELK

Het is bijna 2020 en in het afgelopen decennium is zo goed als niets voorgevallen

COLUMNIn Nederland gebeurt eigenlijk nooit iets. Het is bijna 2020 en in het afgelopen decennium is zo goed als niets voorgevallen. Goed, goed: in 2010 hadden we nog volop insecten in dit land, mocht je op je 16de een biertje bestellen in een café en was Wiljan Vloet trainer van NEC. Maar verder?

Vooruit: op 1 januari 2010 was Maasbert Schouten voorzitter van Vitesse en kon niemand bevroeden dat zijn opvolgers de namen Merab Jordania, Alexander Tsjigirinski en Valerie Oyf zouden dragen. Mark Rutte was aan het begin van dat jaar een hongerige oppositieleider, Balkenende zat als leider van zijn vierde kabinet hoog en droog in het Torentje. Bij de provincie Gelderland zaten ze te piekeren waar ze toch al die Nuon-miljarden aan gingen uitgeven.

Quote

Sieneke, ja, Sieneke was al wel volop bezig met de voorberei­ding van het Songfesti­val, waar ze geheel onterecht de finale niet haalde

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen

    Wat zou er gebeuren als 39 procent van de moslims in Nederland in een enquête zou zeggen dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren? Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen? Als een lokale moslimleider een polletje zou uitschrijven met de vraag 'moeten we politici persoonlijk aanpakken omdat ze ons verraden hebben?

Columns