Volledig scherm
PREMIUM
Rob Berends. © Joost Hoving

Hoenderhok

Er zijn dagen waarin al je zekerheden je worden afgenomen. Afgelopen woensdag was zo'n dag. De VVD was de partij die zich met satanisch genoegen profileerde als de partij van cultuurslopers. Zelden zag je iemand zo genieten van zijn opdracht als Halbe Zijlstra in 2012. Honderden miljoenen moest hij bezuinigen op de subsidieslurpers. 

Vol plezier plantte hij het mes in de rug van de cultuursector. Thuis, voor de spiegel, zoog hij wat tomatensap met een rietje uit een pakje en liet het uit zijn mondhoeken sijpelen. 'Ik ben de Bloeddorstige Sloper', proeste hij. Het sap spetterde tegen de spiegel.   

 1. Het raadsel van Thierry Baudet
  PREMIUM
  Column

  Het raadsel van Thierry Baudet

  Toen twee jaar geleden de Kamerverkiezingen in aantocht waren, besloot de Gelderlander alle lijsttrekkers uit te nodigen voor een interview. Nadat na veel bellen, mailen en onderhandelen de grote namen waren vastgelegd, lag er nog een vraag op tafel: vragen we Jan Roos of Thierry Baudet? Beiden hadden een nieuw partijtje opgericht en hoopten op de golven van het ongenoegen over de nasleep van het Oekraïne-referendum de Tweede Kamer binnen te surfen.
 2. Werkloos? D’ran dankzij Laborijn!
  PREMIUM
  Column Rob Berends

  Werkloos? D’ran dankzij Laborijn!

  Deze week kwam een onderzoek van de Rooie Vrouwen – die bestaan dus nog! – naar buiten. Zij hadden een meldpunt ingesteld voor klachten over de praktijken van Laborijn, de sociale diensten van Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek schuilgaan. ‘Laborijn’, het woord had alle alarmbellen al moeten laten rinkelen. Sociale diensten die ten prooi vallen aan de fantasienaampjesmaffia – het kan alleen maar slecht aflopen.

Columns