Afval naast een ondergrondse afvalcontainer in Arnhem-Zuid die uitsluitend met een afvalpas te openen is.
Volledig scherm
PREMIUM
Afval naast een ondergrondse afvalcontainer in Arnhem-Zuid die uitsluitend met een afvalpas te openen is. © DG

Iedereen is weer gelijk in Arnhem, maar daar heeft de Arnhemse vuilniszak geen boodschap aan

column Rob BerendsJe kunt ook te ver gaan met het knuffelen van de behoeftigen. In Arnhem vond een meerderheid van de gemeenteraad het zielig dat oude vrouwtjes met zware vuilniszakken over straat moesten sjouwen. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Columns