'Iédere stem telt. En moet dus geteld worden. Dat gebeurt nu niet'

columnDaar stonden ze weer, in Wageningen, in Veenendaal, in Berkelland en tientallen andere gemeenten. Telambtenaren. Aan lange tafels, in de weer met die onhandige stemformulieren. Een paar dagen eerder hadden ze ook al staan tellen, nu moest het opnieuw? 

Hertellen was het dingetje van de week. In 25 gemeenten haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen de ene partij net wel dat zeteltje extra, en greep de andere nipt mis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. We moeten naar de Achterhoek toe
    PREMIUM
    Column

    We moeten naar de Achterhoek toe

    We moeten met zijn allen naar de Achterhoek toe. Althans: als je er niet al woont. Dan hoeft het niet. Maar alle anderen zijn van harte welkom, roepen de hoge omes en tantes uit de Achterhoek ons al een tijdlang toe. De leegloop van de Achterhoek moet een halt worden toegeroepen. Het kan zo niet langer. De Achterhoek moet het kloppend hart van de maakindustrie worden, topondernemers zat. Deze week vond het pleidooi eindelijk enige weerklank buiten de Achterhoek zelf; EenVandaag wijdde er een fijne reportage aan.

Columns