'Iédere stem telt. En moet dus geteld worden. Dat gebeurt nu niet'

columnDaar stonden ze weer, in Wageningen, in Veenendaal, in Berkelland en tientallen andere gemeenten. Telambtenaren. Aan lange tafels, in de weer met die onhandige stemformulieren. Een paar dagen eerder hadden ze ook al staan tellen, nu moest het opnieuw? 

Hertellen was het dingetje van de week. In 25 gemeenten haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen de ene partij net wel dat zeteltje extra, en greep de andere nipt mis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dialect: 'De taal van de schaamte'
    PREMIUM
    column

    Dialect: 'De taal van de schaamte'

    Tot mijn twaalfde heb ik niets dan dialect gesproken. Thuis, met vriendjes, bij de voetbalclub - overal praatten we plat. Alleen in de klas op de lagere school schakelden we over op Nederlands, omdat het niet anders kon. Maar de taal van het schoolplein was het dialect. Soms zat er in de klas een nieuw kind, iemand wier ouders in ons dorp waren komen wonen. Import was het. Een stads'n, noemde we zo iemand. Het kind bleek geen dialect te verstaan, laat staan te spreken. Hoogst merkwaardig vond ik dat, een tikje verdacht zelfs. Hoe was zoiets in vredesnaam mogelijk?

Columns