Ook Co Verdaas is tegenwoordig dijkgraaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook Co Verdaas is tegenwoordig dijkgraaf. © Raphael Drent

Ik snap ze niet zo goed. Wat zoeken die hippe, snelle mannen bij een waterschap?

column Rob BerendsDe hoofdredacteur van het Financieele Dagblad, Jan Bonjer, had besloten dijkgraaf te worden. Van Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk. Tientallen jaren was hij journalist geweest, maar nu was het genoeg geweest. Dijkgraaf. De baas van een waterschap.

Erg aantrekkelijk leek het me niet om als je de ren-je-rot-wereld van een krant gewend bent, over te stappen naar een waterschap. Waarom zou je een dynamisch leven laten stranden aan de oevers van het waterschap?

Een waterschap: daar zorgen ze dat de muskusratten op tijd gevangen worden, dat de dijken een beetje goed aangestampt zijn en dat de weilanden een beetje drooggemalen worden zodat de boeren er met hun tractoren overheen kunnen crossen? 

Verder doen ze braaf wat de Tweede Kamer ze opdraagt. En zijn ze al weken koortsachtig nerveus over de jaarlijkse inspectie van de dijken.

Quote

In Bangladesh, daar zou je dijkgraaf willen zijn. Daar spoelen steden, dorpen, complete landerijen weg als het hoogwater wordt

  1. Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen

    Wat zou er gebeuren als 39 procent van de moslims in Nederland in een enquête zou zeggen dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren? Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen? Als een lokale moslimleider een polletje zou uitschrijven met de vraag 'moeten we politici persoonlijk aanpakken omdat ze ons verraden hebben?

Columns