‘Weinigen kunnen de waarheid zo verleiden als onze minister-president’, aldus Rob Berends. En ‘de president van de Verenigde Staten strooit dagelijks dertig leugens rond.’ Op de foto:  Mark Rutte ontmoet Donald Trump in de Oval Office van het Witte Huis.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Weinigen kunnen de waarheid zo verleiden als onze minister-president’, aldus Rob Berends. En ‘de president van de Verenigde Staten strooit dagelijks dertig leugens rond.’ Op de foto: Mark Rutte ontmoet Donald Trump in de Oval Office van het Witte Huis. © ANP

Is de waarheid op vakantie?

columnEr zullen vast krankzinniger jaren dan 2019 zijn geweest, maar ik kan ze zo een-twee-drie niet opnoemen in volgorde van krankzinnigheid.

2019 is het jaar waarin de leugen de waarheid is geworden en de waarheid de leugen. Of misschien ook niet. Dat is nou juist het ingewikkelde. Je weet niet meer wat de waarheid is en wat niet. De president van de Verenigde Staten strooit dagelijks dertig leugens rond. Op sommige dagen zijn het er meer. Soms zegt hij iets wat waar is, maar je weet nooit wanneer. Zoals je een aansteller niet gelooft als hij een keertje echt ziek is, zo kan ik Trump niet geloven, ook al is wat hij zegt voor een keertje wel juist.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns