Volledig scherm
PREMIUM
Konikpaarden in de uiterwaarden. © Marc Pluim

Je moet als dier wel normaal blijven doen, anders heb je in deze tijden een groot probleem

column Rob BerendsVier konikpaarden uit Arnhem zullen we binnenkort tegenkomen bij de vleeswarenspecialist. Als rookvlees, netjes in plakjes gesneden. 

Ze liepen in de uiterwaarden tegenover het centrum, waar mensen ze zo uitbundig voerden, dat de dieren tonnetje rond werden. En overdreven aanhankelijk. Opdringerig soms zelfs. En daar worden mensen dan weer bang van. Je moet als dier wel normaal blijven doen, anders heb je in deze tijden een groot probleem.

Dat bleek. Eerst gingen de paarden nog naar Wolfheze, naar de heide. Daar konden ze even helemaal opnieuw beginnen, zoals ook zoveel verwarde mensen in Wolfheze een nieuwe start van hun leven probeerden te maken. 

Quote

We hebben de neiging te spreken van beestach­tig gedrag, maar het grootste beest is de mens

  1. Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen

    Wat zou er gebeuren als 39 procent van de moslims in Nederland in een enquête zou zeggen dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren? Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen? Als een lokale moslimleider een polletje zou uitschrijven met de vraag 'moeten we politici persoonlijk aanpakken omdat ze ons verraden hebben?

Columns