Volledig scherm
PREMIUM
Een still uit het filmpje waarin Pauline Krikke haar vertrek als burgemeester van Den Haag aankondigt. © Pauline Krikke

Krikke moest gaan. En de daders dan?

Column Rob BerendsColumnist Rob Berends belicht hier wekelijks de achterkant van het nieuws

Natuurlijk hadden ze het kunnen weten in Den Haag. Pauline Krikke was ook in Arnhem niet de gedroomde burgemeester. Als de vertrouwenscommissie in Den Haag zijn werk wat beter had gedaan, hadden ze geweten dat in Krikke nooit een strenge sheriff verborgen heeft gezeten. Maar als Ronald Plasterk, de voormalige minister van Feest, je beste alternatief is, lijkt ook Pauline Krikke een standvastige crimefighter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Dat kan niet waar zijn: vele honderden boeren vinden het een goed idee om de democratie te torpederen

    Wat zou er gebeuren als 39 procent van de moslims in Nederland in een enquête zou zeggen dat het gerechtvaardigd is politici eens flink te intimideren? Als een imam zou zeggen dat wie niet wil luisteren maar moet voelen? Als een lokale moslimleider een polletje zou uitschrijven met de vraag 'moeten we politici persoonlijk aanpakken omdat ze ons verraden hebben?

Columns