Volledig scherm
PREMIUM
Een still uit het filmpje waarin Pauline Krikke haar vertrek als burgemeester van Den Haag aankondigt. © Pauline Krikke

Krikke moest gaan. En de daders dan?

Column Rob BerendsColumnist Rob Berends belicht hier wekelijks de achterkant van het nieuws

Natuurlijk hadden ze het kunnen weten in Den Haag. Pauline Krikke was ook in Arnhem niet de gedroomde burgemeester. Als de vertrouwenscommissie in Den Haag zijn werk wat beter had gedaan, hadden ze geweten dat in Krikke nooit een strenge sheriff verborgen heeft gezeten. Maar als Ronald Plasterk, de voormalige minister van Feest, je beste alternatief is, lijkt ook Pauline Krikke een standvastige crimefighter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA weer groot in de stad? Lastig!
    PREMIUM
    Column Rob Berends

    CDA weer groot in de stad? Lastig!

    Bij het CDA hebben ze grote plannen: ze gaan de steden heroveren. In de afgelopen decennia hebben de christendemocraten zich langzaam maar o zo zeker laten verdrijven uit de steden, verkiezing na verkiezing. Natuurlijk, altijd al was het platteland het heartland van het CDA. Maar dat de partij de steden nu helemaal aan de goddelozen heeft moeten overlaten, zint de nieuwe partijvoorzitter Rutger Ploum niet. Het moet anders.

Columns