Volledig scherm
PREMIUM

Leuke dieren weg, kutbeesten terug – het is niet echt een winwinsituatie

Column Rob BerendsIk heb niet de gewoonte kritiek te leveren op de Schepper. Dat leven hier op aarde is knap intelligent in elkaar gezet, complimenten. Het heelal: stukje vakwerk, tikje onbegrijpelijk weliswaar, maar helemaal niet gek. Eerlijk is eerlijk: ik zou het niet bedacht hebben. 

Maar dan: de eikenprocessierups! Waarom? Waarom heeft het opperwezen in vredesnaam die eikenprocessierups bedacht? Wat is het nut van een rups die zo lelijk als de nacht is, die geen bijdrage levert aan het welzijn van de wereld en alleen maar jeuk veroorzaakt? Voor wie wel eens het gevoel heeft dat het leven zinloos is: er zijn dus ook eikenprocessierupsen. 

  1. De lijst misdragingen van de geradicaliseerde boeren is lekker uitgedijd in de afgelopen weken
    PREMIUM
    column Rob Berends

    De lijst misdragin­gen van de geradicali­seer­de boeren is lekker uitgedijd in de afgelopen weken

    De zin van de week: als je hier à la minute kunt zijn, kun je ook à la minute weer gaan. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, kan ad rem zijn als je hem boos maakt. Een stel Brabantse boeren dacht dat het wel geinig was om het Keizer Karelplein te bezetten en het verkeer in heel Nijmegen plat te leggen – gewoon omdat het kon. Wegwezen of de ME komt eraan, was zijn boodschap.

Columns