Maria Valentine

columnDe vooruitgang is een verraderlijk verschijnsel. Vaak komt ze ons tegemoet als een aantrekkelijke dame, gehuld in een fraaie avondjurk. Om zich na een tijdje te ontpoppen als een secreet met een griezelig karakter.

We gaan naar Grave, 29 december 2016. Een schip met een naam uit een Amerikaanse actiefilm, de Maria Valentine, voer per ongeluk door de stuw van Grave. In dichte mist. De stuw was beschadigd, de Maas begon leeg te lopen. Actie was geboden. Om te voorkomen dat ook het Maas-Waalkanaal leeg zou lopen, moesten de sluizen bij Heumen dicht. Zo snel mogelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. We moeten naar de Achterhoek toe
    PREMIUM
    Column

    We moeten naar de Achterhoek toe

    We moeten met zijn allen naar de Achterhoek toe. Althans: als je er niet al woont. Dan hoeft het niet. Maar alle anderen zijn van harte welkom, roepen de hoge omes en tantes uit de Achterhoek ons al een tijdlang toe. De leegloop van de Achterhoek moet een halt worden toegeroepen. Het kan zo niet langer. De Achterhoek moet het kloppend hart van de maakindustrie worden, topondernemers zat. Deze week vond het pleidooi eindelijk enige weerklank buiten de Achterhoek zelf; EenVandaag wijdde er een fijne reportage aan.

Columns