Pardon? Heimwee naar de Stadsregio?

Column Rob BerendsWie had nou gedacht dat ooit iemand terug zou verlangen naar de Stadsregio Arnhem-Nijmegen? Dat vreselijke samenwerkingsverband, met die pedante voorzitter Jaap Modder, en dat eindeloze vergadergedoe in achterafzaaltjes waar nimmer een gewone burger was te vinden. 

6 reacties

 • EchteArnhemmer

  3 jaar geleden
  Provincies opheffen als overbodige bestuurslaag. Gemeentes groter maken. Arnhem, Overbetuwe en Nijmegen fuseren tot één gemeente
 • hermAn

  3 jaar geleden
  Arnhem en Nijmegen moeten beide niet zo lopen nuilen op elkaar. Ze zijn in hun overeenkomsten en verschillen heel complementair aan elkaar. De Stadsregio was als WGR+ construct gewoon een kamer te veel in het Huis van Thorbecke. Of je heft Provincies op en laat kleine gemeenten opgaan in grote, of je schaft een Stadsregio zonder gekozen volksvertegenwoordigers af. Het laatste is gebeurd.
 • Citroen

  3 jaar geleden
  Met wethouder Noel Vergunst maakt Nijmegen zichzelf kapot. Nul ambitie en hij krijgt niks van de grond. Lijkt me lastig om met zo'n vent, die er namens de stad er zit, samen te werken. De kiezers die politiek niet volgen hebben ook geen flauw benul. Ze stemmen blind op de landelijke trends.  
 • Baron68

  3 jaar geleden
  Den Haag heeft de Stadsregio beginafaan gefrustreerd. Wageningen wilde  toetrden. Mocht niet van Den Haaa-aaaag. Met de trein ben je 6x uur in Wageningen-Ede maar vreemd genoeg hoort buitenwijk Ede niet tot de Stadsregio en plaatsen die veel verderaf liggen wèl. Den Haag; verklaar. Nog leuker als 'bewijs' ...  Ede heeft een Golf Club. Adres? Arnhem. Arnhem heeft nog een Golf Club. De Rosendaelsche ..
 • enc

  3 jaar geleden
  Wat een onzin, met oogkleppen op. Een stadje als Arnhem redt het ook niet alleen. Stadsregio had z’n probleem met democratisch gehalte, maar was erg daadkrachtig bijv in mobiliteit etc.. beter dan de logheid van de provincie.

Columns