Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Rapp

Pech voor de Malle Burgers, de Eendrachtnarren, de Flabinussen. De wet is de wet

Column Rob BerendsHet was zondagochtend toen er een nerveuze Elfstedentochtstemming ontstond in de weekenddienstapp van De Gelderlander. Zouden ze doorgaan of niet, de carnavalsoptochten? Comités waren in alle dorpen in spoedzitting bijeen. We wilden bovenop het nieuws zitten, geen afgelasting mocht ons ontgaan. 

Een vervaarlijke storm zou opzetten, code geel was afgekondigd, de burgemeester van Oude IJsselstreek had de zeilen al gestreken.

Quote

‘Arnhem is over en uit. Grafstem­ming hier’. ‘Westervoort in treurnis bijeen in carnavalsloods’. ‘Dolbotters in rouw’

Het duurde niet lang voor de eerste afgelasting door kwam. Groessen! Even later: Didam! En daar was Cuijk al. Ook weg. De vooruitzichten in Arnhem waren somber, meldde Harry van der Ploeg, stadsverslaggever aldaar. Hij zag de bui al hangen. ‘Zo topoverleg met Veiligheidsregio. Loopgroepen misschien, meer niet’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Weinig is Nederlandser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonderingen
    PREMIUM
    column Rob Berends

    Weinig is Nederland­ser dan bij elke regel die wordt ingevoerd, op zoek te gaan naar de uitzonde­rin­gen

    Die intelligente lockdown van ons was al een lastig dingetje in de afgelopen twee maanden. Maar ik krijg het idee dat we met de intelligente exit van de komende maanden nog veel meer moeilijkheden gaan beleven. Best geinig dat uitgerekend de twee machtigste VVD’ers van het land, Mark Rutte en Klaas Dijkhoff, dat donderdagavond in de Tweede Kamer zelf aantoonden.

Columns