Volledig scherm
PREMIUM
Rob Berends. © Joost Hoving

Posbank

columnLeve de wethouders die groots en meeslepend durven te leven. Ronald Haverkamp, wethouder voor de VVD in Rheden. De man die een kabelbaan naar de Posbank wil aanleggen. Totaal onhaalbaar natuurlijk - in Nederland leggen we geen kabelbanen aan, en al helemaal niet naar de Posbank. Een fietspad misschien, wellicht een ruiterpad, maar kabelbanen niet. Weet Haverkamp ook wel; ondertussen was het toch een leuk plannetje, waarvoor hij niet genoeg geprezen kan worden.

Hoe dan ook: er is een immens probleem in Rheden: de drukte op de Posbank. Op zondagen waarop de zon schijnt, willen we ernaar toe. Allemaal. Opa die al jaren niet gereden heeft, stuurt beverig omhoog, terwijl motorrijders stuntend omlaag suizen. Daar tussendoor dat hele peloton wielrennende veertigers en vijftigers, vastberaden om geen duimbreed toe te geven aan de tand des tijds. De elektrische fietsers die met hun hervonden pedaalplezier moeiteloos omhoog zoeven. En dan vergeet ik de wandelaars, de kickbikers, de paardenmeisjes, de easybikers en de speedpedaleurs nog. Het is vragen om problemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns