Volledig scherm
PREMIUM
Rob Berends. © Joost Hoving

Posbank

columnLeve de wethouders die groots en meeslepend durven te leven. Ronald Haverkamp, wethouder voor de VVD in Rheden. De man die een kabelbaan naar de Posbank wil aanleggen. Totaal onhaalbaar natuurlijk - in Nederland leggen we geen kabelbanen aan, en al helemaal niet naar de Posbank. Een fietspad misschien, wellicht een ruiterpad, maar kabelbanen niet. Weet Haverkamp ook wel; ondertussen was het toch een leuk plannetje, waarvoor hij niet genoeg geprezen kan worden.

Hoe dan ook: er is een immens probleem in Rheden: de drukte op de Posbank. Op zondagen waarop de zon schijnt, willen we ernaar toe. Allemaal. Opa die al jaren niet gereden heeft, stuurt beverig omhoog, terwijl motorrijders stuntend omlaag suizen. Daar tussendoor dat hele peloton wielrennende veertigers en vijftigers, vastberaden om geen duimbreed toe te geven aan de tand des tijds. De elektrische fietsers die met hun hervonden pedaalplezier moeiteloos omhoog zoeven. En dan vergeet ik de wandelaars, de kickbikers, de paardenmeisjes, de easybikers en de speedpedaleurs nog. Het is vragen om problemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Ik kon het CDA niet meer volgen
  PREMIUM
  Column

  Ik kon het CDA niet meer volgen

  John Berends werd afgelopen week officieel de nieuwe commissaris van de Koning in Gelderland. Bij zijn eerste toespraak zei hij dat hij meer wil gaan luisteren naar de stille middengroepen die we niet horen, zei hij. Heel verstandig, dacht ik. Afgelopen week publiceerde de Volkskrant een goed stuk over die stille middengroepen met de kop: de gewone Nederlander is helemaal niet boos. Zouden ze het bij het CDA ook in de gaten hebben gekregen?
 1. We moeten naar de Achterhoek toe
  PREMIUM
  Column

  We moeten naar de Achterhoek toe

  We moeten met zijn allen naar de Achterhoek toe. Althans: als je er niet al woont. Dan hoeft het niet. Maar alle anderen zijn van harte welkom, roepen de hoge omes en tantes uit de Achterhoek ons al een tijdlang toe. De leegloop van de Achterhoek moet een halt worden toegeroepen. Het kan zo niet langer. De Achterhoek moet het kloppend hart van de maakindustrie worden, topondernemers zat. Deze week vond het pleidooi eindelijk enige weerklank buiten de Achterhoek zelf; EenVandaag wijdde er een fijne reportage aan.

Columns