Volledig scherm
PREMIUM
Mark Rutte. © ANP

Rutte 2.0

columnHet knappe van Mark Rutte, zo vertelden Gelderse VVD'ers me ooit, is dat hij álles onthoudt. Je hoeft hem maar één keer te vertellen hoe de zaken in Gelderland er voor staan en eenmaal op een podium beland weet hij het na te vertellen alsof hij er zelf bij was. En inderdaad: bij de universiteit van Wageningen zag ik hem een verhoginkje beklimmen en Gelderse kwesties bespreken of hij er elke dag mee te maken had. 

Toen Rutte vorig jaar on tour was voor de verkiezingen, belandde hij ook bij De Gelderlander. En waar andere lijsttrekkers graag vooraf wilden weten over welke onderwerpen we het gingen hebben, bleef het vanuit de VVD stil. Rutte wist het allemaal wel. En dat klopte: op iedere vraag had hij een antwoord, uit het blote hoofd. 

  1. We moeten naar de Achterhoek toe
    PREMIUM
    Column

    We moeten naar de Achterhoek toe

    We moeten met zijn allen naar de Achterhoek toe. Althans: als je er niet al woont. Dan hoeft het niet. Maar alle anderen zijn van harte welkom, roepen de hoge omes en tantes uit de Achterhoek ons al een tijdlang toe. De leegloop van de Achterhoek moet een halt worden toegeroepen. Het kan zo niet langer. De Achterhoek moet het kloppend hart van de maakindustrie worden, topondernemers zat. Deze week vond het pleidooi eindelijk enige weerklank buiten de Achterhoek zelf; EenVandaag wijdde er een fijne reportage aan.

Columns